Warsztat Dzikie Smaki to fascynująca przygoda dla miłośników natury. Rośliny nieuprawne oferują szeroką gamę smaków i odżywczych wartości, które można wykorzystać w kuchni. Wiosną w kuchni można wykorzystać pokrzywę, mniszek lekarski , czosnek niedźwiedzi, podagrycznik, ostrożeń warzywny lun rdestowiec. Te rośliny nie tylko dodają smaku i koloru do potraw, ale również dostarczają wartości odżywczych, takich jak witaminy, minerały i przeciwutleniacze.
Jedną z najważniejszych rzeczy, jakie trzeba wziąć pod uwagę przy gotowaniu z dzikich roślin, jest ich identyfikacja. Należy upewnić się, że rozpoznajemy rośliny dokładnie, aby uniknąć przypadkowego zjedzenia szkodliwych roślin.
Nasz warsztat Dzikie smaki to wspaniała okazja, aby zasmakować w nowych smakach i poznawać różnorodność roślinności. Jest to także doskonały sposób na połączenie pasji do kulinariów z miłością do przyrody i zdrowego stylu życia. Warsztat dla dzieci i dorosłych.
czas: 5 maja 2024; 11-14.00.
gdzie: Zielony Wulkan (Rzeszówek 33, 59-540 Świerzawa)
cena: 55 zł/os. lub bilet rodzinny 190 zł, dzieci do 3 lat gratis,
kontakt: +48 693476994 (Marta) +48 606 571 682 (Maciek),
e-mail: kontakt@zielonywulkan.pl